сряда, 3 февруари 2016 г.

Царевични пакори - Corn Pakoras

  Който гледа индийски сериали се пробва да сготви индийско ... :) Пакори са панирани и изпържени хапки, обикновено съдържащи различни зеленчуци,но има пакори и с месо, риба или морски продукти. Сервират се с различни сосове и чатни. Аз избрах да пробвам царевични пакори.

Продукти:
500г замразена царевица
половин връзка магданоз
2-3 стръка зелен лук
3с.л. брашно от нахут
1с.л. пшенично брашно
1к.л. смлян кориандър
1к.л. смлян кимион
1к.л. лют червен пипер (по желание) или 1ч.л. сладък червен пипер
1к.л. сол

олио за пържене


   Размразете царевицата и отцедете добре в гевгир. Смелете в блендер 1/3 от зърната, заедно с магданоза. Смесете в купа двата вида брашно, подправките и солта. Добавете магданозената смес и царевичните зърна. Разбъркайте добре да се получи гъста каша. Ако има нужда добавете още брашно или лъжица вода, за да регулирате гъстотата.
   Пригответе маслената баня. Мазнината е достатъчно загряла, когато потопите връхчето на дървено шишче и от него веднага започнат да излизат мехурчета. Пускайте от царевичната смес с чаена лъжичка малки хапки и пържете до златисто. Готовите пакори извадете на кухненска хартия да поеме излишната мазнина. Сервирайте топли!


   Ако не сложите в пакорите лют пипер, защото не всички обичат, както е у нас, може да си приготвите отделно "огнен" сос и да сервирате с него:
Продукти:
половин връзка магданоз
1-2 люти чушки
скилидка чесън
сокът от половин лимон
бял оцет
сол
   Всичко се смила в блендер до хомогенна консистенция. Оцет и сол се добавят на вкус.

1 коментар:

Мъх каза...

не гледам индийски сериали и ето- идея си нямах за съществиването на тези пакори. Но благодарение на теб, ще опитам. Хубав ден!